BSO

BSO Marijtje Doets in Almere-Buiten biedt buitenschoolse opvang voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Bij ons is het gezellig en huiselijk: hier kunnen kinderen lekker spelen en ravotten, maar ook ontspannen. We vinden zelfstandigheid en kinderparticipatie heel belangrijk, daarom beslissen de kinderen mee over de activiteitenkalender van hun groep.

Onze voor- en naschoolse opvang vindt plaats op drie locaties: de Lente (4-12 jaar), Makassar (4-6 jaar) en Malmo (7-12 jaar). Hier zijn we open tijdens alle normale schoolweken, inclusief studiedagen. In de vakantieweken bieden we vakantieopvang van 07:00 tot 19:00. Dan brengen we alle groepen bij elkaar en werken we met een alternatief programma. Er is dan veel aandacht voor creativiteit, sporten, samen koken, wetenschap en uitjes. 

We hebben een samenwerking met drie basisscholen in de buurt, waar we de kinderen naartoe brengen en ook weer ophalen. Dit zijn de Dukdalf, het Kristal en Aurora.

Dit maakt BSO bij Marijtje Doets zo leuk:

Geen schermen

Wij kiezen er bewust voor om kinderen geen TV, iPad, telefoon of game consoles aan te bieden. In plaats daarvan spelen we veel buiten en zijn er elke dag verschillende activiteiten waar de kinderen aan mee kunnen doen.

Aandacht voor ieder kind

Een high-five als je binnenkomt, met een vaste groep eten en gezamenlijk de dag doorspreken: voor ons is elk kind belangrijk én bijzonder.

Veel aandacht voor kinderparticipatie

Onze pedagogisch medewerkers maken de activiteitenkalenders in gesprek met de kinderen, zodat er altijd inspraak is in wat we gaan doen. Ook laten we de kinderen vrij om in het moment zelf te bepalen of ze aan een activiteit mee willen doen.

Veelgestelde vragen

Het uurtarief voor de buitenschoolse opvang is € 9,12. Daarbij rekenen we eenmalig inschrijfgeld á € 17,50. Dit tarief in inclusief maaltijden, tussendoortjes, drinken, speelgoed en (knutsel)materialen.

Nee, bij Marijtje Doets werken we niet met een minimale dagafname.

Dit verschilt per locatie. Op BSO Malmö kunnen maximaal 30 kinderen worden opgevangen, op BSO Makassar, 28 en op BSO de Lente 33. 

Dit verschilt per locatie en leeftijd:

  • Bij de Lente kunnen kinderen van vier tot twaalf jaar elke dag terecht.
  • Bij Makassar zijn kinderen van vier tot zes jaar welkom op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag en vrijdag is deze groep open voor kinderen van vier tot twaalf jaar.
  • Bij Malmo hebben we een groep van zeven- tot twaalf-jarigen die op maandag, dinsdag en donderdag samen komen.

Dat kan! Onze locaties zijn open vanaf 7 uur. We brengen de kinderen naar de drie basisscholen waar we mee samenwerken: De Dukdalf, Het Kristal en Aurora. Na schooltijd halen we de kinderen weer op, waarna ze tot 19:00 ‘s avonds bij ons kunnen zijn.

Onze vakantieopvang is alleen voor kinderen die ook tijdens schoolweken bij ons komen.

Voor kinderen die studiedagen hebben op de dagen dat ze normaal gesproken bij ons komen voor BSO, zijn we er op studiedagen van 07:00 tot 19:00. Heeft uw kind een studiedag op een andere dag, dan de dagen dat u gebruikmaakt van de BSO? Dan kunnen we uw kind helaas op die dag niet extra opvangen. Dit doen we omdat wij ons moeten houden aan een maximaal aantal kinderen. 

Natuurlijk! Jullie zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locaties. Neem contact met ons op voor een afspraak!

Als jullie besluiten van onze BSO gebruik te maken, volgt er na inschrijving een uitgebreid kennismakingsgesprek met de mentor van het kind.

Tijdens schooldagen bieden wij belegde crackers, fruit en/of rauwkost. Tijdens de schoolvakanties is er daarnaast ook een uitgebreide broodmaaltijd.

Nee. Dit kunnen we niet gegarandeerd aanbieden, omdat het afhankelijk is van de basisschool waar jullie voor kiezen. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Plan een rondleiding

Wilt u uw kind inschrijven, een rondleiding plannen of een vraag stellen over onze werkwijze? Laat dan hieronder uw naam, gegevens en bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.