Peuteropvang

De peuteropvang Marijtje Doets in Almere-Buiten is voor kinderen van twee tot vier jaar oud. Ze leren hier spelen met andere kinderen en worden voorbereid op naar school gaan. We werken met maandelijks wisselende themaplannen om de motorische, persoonlijke, emotionele en morele ontwikkeling te stimuleren. Er is veel aandacht voor taalontwikkeling, groeien in zelfvertrouwen en het ontdekken van de wereld vanuit nieuwsgierigheid. Ook besteden we veel aandacht aan duurzaamheid, de natuur en hoe we respectvol met elkaar omgaan.

De peuteropvang is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 – 11:45 op de locaties Makassar en de Lente. Je kunt een voorkeur opgeven voor de locatie en voorkeursdagen, maar we kunnen helaas niet garanderen dat er (meteen) plek is. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

kinderopvang Almere buiten BSO Almere buiten Dag opvang Almere buiten

Leren spelen met andere kinderen

Voorbereiding op naar school gaan en leren spelen met andere kinderen staat centraal bij de peuteropvang. Het is een fijne, veilige en huiselijke plek waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en de wereld kunnen ontdekken. 

Samen spelen en leren hoe we respectvol omgaan met onszelf, elkaar en de natuur

Maandelijks wisselende thema’s om belangrijke ontwikkelgebieden te stimuleren

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 - 11:45, geen minimale dagdeel afname

Rondleiding & wennen

We vinden het belangrijk dat alle kinderen zich prettig voelen bij ons en bij elkaar. Daarom bieden we een uitgebreide rondleiding aan op onze locaties. Nadat jullie definitief zijn ingeschreven volgt er een kennismakingsgesprek waarbij ouder en kind welkom zijn op de groep.

Zo kunnen zowel de ouders als de kinderen onze sfeer proeven, kennismaken met onze pedagogisch medewerkers en de andere kindjes in de groep.

Veelgestelde vragen

Het uurtarief voor de peuteropvang is €  10,25. Daarbij rekenen we eenmalig inschrijfgeld á € 17,50 en €5 voor een luizenzak. Deze kosten worden bij de eerste factuur meegerekend.

Voor mensen die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag bieden we een speciaal tarief. Kijk voor meer informatie daarover bij de vraag “Wij kunnen geen toeslag aanvragen, zijn er toch mogelijkheden voor ons?” of neem contact met ons op.

Nee, bij Marijtje Doets werken we niet met een minimale dagdeel afname. Zolang er plek is op de dagen en locatie van jullie voorkeur, zijn jullie van harte welkom!

We bieden de peuteropvang aan op twee locaties: bij de Makassar hebben we plek voor maximaal 16 kinderen en bij de Lente voor maximaal 13 kinderen. Op beide groepen staan altijd maximaal twee pedagogisch medewerkers.

De peuteropvang is op beide locaties geopend tijdens alle schoolweken. We zijn er dan op alle dagen behalve woensdag. Tijdens schoolvakanties is de peuteropvang gesloten. De kinderen zijn welkom van 8:30 tot 11:45 uur.

Marijtje Doets heeft ervoor gekozen om geen VVE-status te claimen bij de gemeente, omdat we geloven dat kinderen voornamelijk van elkaar leren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat alle kinderen welkom zijn, en niet alleen kinderen met een VVE-indicatie. 

Doordat Marijtje Doets geen VVE-status heeft, kan dit beïnvloeden of en hoeveel subsidie de ouders krijgen van de gemeente. We denken graag mee over de mogelijkheden die er zijn om uw kind toch bij ons in te schrijven, dus neem gerust contact op met vragen.

Het is mogelijk om kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst aan te vragen. Hier heeft u recht op wanneer beide ouders werken. Doordat Marijtje Doets geen VVE-status heeft, is het helaas niet mogelijk om subsidie aan te vragen bij de gemeente wanneer er een VVE-indicatie is gegeven.

Als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag, maar wel een IB-60 formulier van de Belastingdienst kunt overhandigen, bieden wij een lager tarief aan van € 6,41. Het IB-60 formulier kunt u opvragen bij de Belastingdienst en toont aan dat één of beide ouders geen inkomen hebben. 

Plan een rondleiding

Wilt u uw kind inschrijven, een rondleiding plannen of een vraag stellen over onze werkwijze? Laat dan hieronder uw naam, gegevens en bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.