Stukje geschiedenis van Marijtje Doets

We hebben onlangs ons 20 jarig bestaan gevierd. We hebben zowel met de kinderen als met de collega’s op vele manier hierbij stil gestaan. Het behalen van zulke mijlpalen zorgt er ook voor dat je gaat terugkijken naar het verleden en hoe het allemaal is begonnen. We krijgen geregeld vragen hierover en dan vooral waar de naam vandaan kwam. 

Marijtje Doets is gestart als ‘de Vlindertuin’ en bevond zich in een ‘bouwkeet’ waar nu de achtertuin van KDV Willem is. De bouwkeet was ter overbrugging zodat we konden wachten op het door ons zelf ontworpen gebouw (KDV Willem). Op 1 januari 2003 werd officieel de naam Marijtje Doets in gebruik genomen samen met de nieuwe locatie, maar waar komt deze naam toch vandaan? 

We hebben onlangs begrepen dat tijdens een voorlichtingsmiddag op het Windesheim Marijtje Doets wordt genoemd alsof het een bekende pedagoog is. Nu staan wij pal achter onze visie en denken wij dat dit zeker zou kunnen, maar dit is niet de reden dat voor deze naam is gekozen.  

Anneke is Marijtje Doets gestart met haar toenmalige compagnon. De moeder van deze compagnon was een hele lieve oma en haar naam was Marijtje Doets. Omdat Marijtje Doets erg staat voor warmte, een tweede thuis en een persoonlijke benadering vonden zij dit zeer passend. Hoe mooi dat Anneke nu zelf 20 jaar later door de kinderen oma genoemd wordt en zij deze mooie gedachte kan voortzetten. Nu de dochters van Anneke deels de taken van haar hebben overgenomen is dit ook de rol die zij heel graag op zich neemt.

Marijtje Doets is begonnen met KDV Willem en daarna al snel uitgebreid met BSO Makassar, gevolgd door BSO Malmö en daarna KDV de Seizoentjes. Als laatst is BSO en PZL de Lente erbij gekomen. Ons prachtige team aan PM’ers is inmiddels gegroeid naar bijna 50 medewerkers en we zijn dan ook heel trots dat er nog steeds een aantal PM’ers werkzaam zijn die samen met Anneke aanwezig waren bij de oprichting. 

kinderopvang Almere buiten BSO Almere buiten Dag opvang Almere buiten

Over Ons

Marijtje Doets is een kleinschalige kinderopvang van hoge kwaliteit waar ieder kind wordt gezien